Короткостроковий прогноз світових цін на енергоносії та метали: підходи VAR і VECM (у друці)
a Національний банк України, Київ, Україна
Анотація

У статті представлено набір багатовимірних моделей для прогнозування світових цін на: 1) сиру нафту; 2) природний газ; 3) залізну руду; 4) сталь. Різні версії моделей векторної авторегресії та виправлення помилок застосовуються до місячних даних для короткострокового прогнозування номінальних цін на товари на шість місяців вперед і для перевірки точності прогнозу. Основні показники для прогнозування цін на метал та енергоносії включають зміни запасів, зміни в обсягах виробництва товарів, обсяги експорту найбільших учасників ринку, зміни у виробничому секторі найбільших споживачів, стан глобальної реальної економічної діяльності, фрахтові ставки, рецесію і так далі. Встановлено, що індекс глобальної реальної економічної активності Кіліана (Kilian 2009) є корисним показником світового попиту і надійним джерелом для прогнозування цін на енергоносії та метал. Отримані дані свідчать про те, що моделі з меншою кількістю лагів, як правило, ефективніші за моделі, де лагів більше. Водночас, окремі моделі, що демонструють високу автономну ефективність, дають різну точність прогнозу протягом різних періодів, і жодна окрема модель не перевершує інші стабільно протягом горизонту прогнозування.

121
перегляди
Текст статті
Цитування
Стаття є перекладом з англійської. Під час цитування використовуйте оригінальну назву публікації
Цитуйте як: Balioz, D. (2022). Short-Term Forecasting of Global Energy and Metal Prices: VAR and VECM Approaches (In Press). Visnyk of the National Bank of Ukraine, 254, . https://doi.org/10.26531/vnbu2022.254.02
Формат цитування

Метрики
Література
Права та дозволи
Ця стаття ліцензована відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. Якщо інше не зазначено, рисунки та інші матеріали представлені на загальних для усієї статті умовах ліцензії Creative Commons. Якщо матеріали не ліцензовані відповідно до Creative Commons, користувачі мають запитувати у власника прав дозволу на їх відтворення чи використання.
Подати статтю