Вплив комунікацій центрального банку на динаміку валютного ринку (у друці)
a Національний банк України, Київ, Україна
Анотація

У статті досліджується вплив комунікацій центрального банку на динаміку валютного ринку. Основні результати свідчать про те, що заяви та пресрелізи НБУ з питань монетарної політики справді мають вплив. Наприклад, виявлено, що коливання та волатильність обмінного курсу негативно корелюють з обсягами публікацій на офіційному сайті НБУ. Однак цей ефект помітно більший для волатильності, ніж для змін обмінного курсу. Вплив комунікації на розвиток валютного ринку є найсильнішим через тиждень після оприлюднення новин і зберігається надалі. Крім того, ці показники виявилися більш чутливими до заяв з монетарної політики, ніж до оновлень НБУ в цілому.

333
перегляди
2
завантаження
Текст статті
Цитування
Стаття є перекладом з англійської. Під час цитування використовуйте оригінальну назву публікації
Цитуйте як: Yukhymenko, T., Sorochan, O. (2023). Impact of the Central Bank's Communication on FX Market Dynamics (In Press). Visnyk of the National Bank of Ukraine, 255, . https://doi.org/10.26531/vnbu2023.255.01
Формат цитування

Метрики
Література
Права та дозволи
Ця стаття ліцензована відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. Якщо інше не зазначено, рисунки та інші матеріали представлені на загальних для усієї статті умовах ліцензії Creative Commons. Якщо матеріали не ліцензовані відповідно до Creative Commons, користувачі мають запитувати у власника прав дозволу на їх відтворення чи використання.
Подати статтю