Прогнозування цін на кроптовалюту: перпективи нейронних мереж (у друці)
a Національний університет "Острозька академія", Острог, Україна
Анотація

Дослідження вивчає проблему моделювання та прогнозування цінової динаміки криптовалют. Ми залучаємо методи машинного навчання для прогнозування ціни криптовалюти. Для реалізації дослідження обрано модель на основі часових рядів FB Prophet та рекурентну нейронну мережу LSTM. На прикладі даних Binance (найпопулярнішої біржі в Україні) за період з 06.07.2020 по 01.04.2023 змодельовано та спрогнозовано ціни на Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin. Рекурентна нейронна мережа довготривалої пам’яті показала значно кращі результати у прогнозуванні за критеріями RMSE, MAE, MAPE, у порівнянні з Naïve моделлю, традиційною моделлю ARIMA, а також результатами FB Prophet.

150
перегляди
Текст статті
Цитування
Стаття є перекладом з англійської. Під час цитування використовуйте оригінальну назву публікації
Цитуйте як: Kleban, Y., Stasiuk, T. (2022). Crypto Currency Price Forecast: Neural Network Perspectives (In Press). Visnyk of the National Bank of Ukraine, 254, . https://doi.org/10.26531/vnbu2022.254.03
Формат цитування

Метрики
Література
Права та дозволи
Ця стаття ліцензована відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. Якщо інше не зазначено, рисунки та інші матеріали представлені на загальних для усієї статті умовах ліцензії Creative Commons. Якщо матеріали не ліцензовані відповідно до Creative Commons, користувачі мають запитувати у власника прав дозволу на їх відтворення чи використання.
Подати статтю