Економічні результати зниження єдиного соціального внеску в Україні
a Вільний університет Берліна, Берлін, Німеччина
b Гумбольдтський університет Берліна, Берлін, Німеччина
c Німецька консультативна група, Берлін, Німеччина
d Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Київ, Україна
Анотація

У січні 2016 року в Україні було суттєво знижено ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ). Для оцінки впливу цього кроку на ВВП, обсяги приватного споживання та інші ключові макроекономічні змінні автори дослідження використовують сучасну динамічну стохастичну модель загальної рівноваги (DSGE). Результати дослідження свідчать, що зниження ставки ЄСВ значно підвищує ВВП й обсяги споживання за одночасного зниження інфляції, і що ці ефекти значні як у короткостроковій, так і у довгостроковій перспективі. Крім того, у короткостроковій перспективі вплив зниження ставки ЄСВ значно сильніший у випадку застосування інфляційного таргетування, ніж у випадку стабілізації валютного курсу.

Дати публікації
Опубліковано онлайн 29 September 2016
2235
перегляди
1251
завантаження
Текст статті
Завантажити
Цитування
Стаття є перекладом з англійської. Під час цитування використовуйте оригінальну назву публікації
Цитуйте як: Engler, P., Voigts, S., Kirchner, R., Betliy, O. (2016). Economic Impact of the Recent Decrease in Social Security Contributions in Ukraine. Visnyk of the National Bank of Ukraine, 237, 20-26. https://doi.org/10.26531/vnbu2016.237.020
Формат цитування

Метрики
Література

Engler, P., Voights, S., Kirchner, R., Betliy, O. (2016). Economic impact of the recent decrease in social security contributions. A model based analysis. German Advisory Group Policy Brief, Series 09-2016.

Engler, P., Ganelli, G., Tervela, J., Voights, S. (2014). Fiscal devaluation in a monetary union. Working Paper, 14 (201). International Monetary Fund. https://doi.org/10.5089/9781484312131.001
 

Права та дозволи
Ця стаття ліцензована відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License. Якщо інше не зазначено, рисунки та інші матеріали представлені на загальних для усієї статті умовах ліцензії Creative Commons. Якщо матеріали не ліцензовані відповідно до Creative Commons, користувачі мають запитувати у власника прав дозволу на їх відтворення чи використання.
Подати статтю